Kako pratiti pošiljku na Temu?

Napravio si ili napravila svoju prvu kupovinu na Temu sajtu, ali ne znaš kako da sada pratiš svoj paket? Pitaš se zašto tracking broj ne radi, da li je paket još u Kini i koliko traje carina u Srbiji? U ovom tekstu, objasnićemo ti kako možeš pratiti svoju pošiljku nakon kupovine na Temu, korak po korak.

Kako da pratim status moje Temu pošiljke?

  • Prijavi se na svoj Temu nalog: Da bi pratio/la pošiljku, prvo se prijavi na svoj nalog na Temu aplikaciji ili sajtu koristeći svoje korisničko ime i lozinku.

  • Idi na 'Moje narudžbine': Nakon što se prijaviš, potraži opciju 'Moje narudžbine' (My Orders) u meniju. Ova opcija obično se nalazi u glavnom meniju ili u sekciji tvog profila gore desno.

  • Izaberi narudžbinu koju želiš pratiti: U okviru 'Moje narudžbine', naći ćeš listu svih narudžbina koje si napravio/la. Klikni na narudžbinu koju želiš da pratiš kako bi dobio/la više informacija o njoj.

  • Klikni na opciju za praćenje: Kada otvoriš detalje narudžbine, videćeš opciju za praćenje pošiljke. Ova opcija se zove 'Praćenje pošiljke' (Track Order). Klikni na ovu opciju da dobiješ informacije o trenutnoj lokaciji tvoje pošiljke i očekivanom vremenu isporuke.

Različiti statusi Temu pošiljke tokom putovanja

Kada pratiš svoju pošiljku na Temu, važno je razumeti šta svaki status znači, kako bi mogao/la da znaš u kojoj fazi isporuke se nalazi tvoj paket. Na primeru slike ispod, evo objašnjenja svakog statusa praćenja koji se prikazuje na Temu platformi:

Foto: Temu aplikacija
  • Paket je pristigao na aerodrom, u postupku čekanja na let: Ovaj status znači da je tvoj paket stigao na aerodrom u Kini, gde čeka da bude ukrcan na avion koji će ga prevesti do Srbije. To je početna faza međunarodne isporuke. Važna napomena: Iako ćeš već sada dobiti kod za praćenje Pošte Srbije, taj broj vredi tek kada tvoja paket stigne u Srbiju i prođe carinu. Ako sada proveriš taj kod za praćenje na sajtu Pošte Srbije, nećeš videti nikakav rezultat. Ovo nije greška, jednostavno trebaš čekati dok Pošta Srbije primi tvoj paket.

  • Polazak leta: Kada tvoj paket dobije ovaj status, to znači da je ukrcan na avion i da je krenuo ka odredištu. Ova faza može potrajati neko vreme, zavisno od distance i avio rute.

  • Paket pristigao na aerodrom: Ovaj status označava da je tvoj paket stigao na aerodrom u Srbiji. Odatle će paket proći proces carinjenja pre nego što bude predat lokalnoj dostavnoj službi.

  • Postupak carinjenja: Ovaj status znači da je tvoj paket stigao na carinu i da čeka procenu carinika. Svi inostrani paketi prolaze carinu i ovo ne znači da ćeš morati dodatno plaćati carinu ili poreze. Većina Temu paketa za Srbiju prođe ovaj dio kontrole bez da primalac mora dodatno plaćati. Za više informacija o tome, pogledaj naš tekst o naplaćivanju Temu carina na pakete.

  • Postupak carinjenja završen: Kada tvoj paket dobije ovaj status, to znači da je uspešno prošao sve carinske procedure.

  • Predaje se na carini: U ovom trenutku, paket je spreman da bude predat lokalnoj dostavnoj službi za konačnu isporuku na tvoju adresu.

  • Preuzeta od pošiljaoca: Ovaj status znači da je paket preuzet od strane dostavne službe i da je spreman za isporuku do krajnjeg odredišta, odnosno tvoje adrese.

  • Na dostavnom vozilu: Kada tvoj paket ima ovaj status, to znači da je smešten u dostavno vozilo i da je u procesu dostave na tvoju adresu. Ovo je poslednja faza isporuke pre nego što ti paket bude uručen. Najverovatnije dobivaš paket na tvoja vrata ovaj dan.

Razumevanje ovih statusa ti pomaže da pratiš svaki korak u procesu isporuke i da planiraš kada možeš očekivati svoj paket. Ako se suočiš sa bilo kakvim problemima, kao što su kašnjenja ili nejasni statusi, uvek možeš kontaktirati korisničku podršku na Temu putem chata ili službu koja ti dostavlja paket.

Šta ako se status mog Temu paketa ne apdejtuje?

U retkim slučajevima, može se desiti da danima proveravaš status svog Temu paketa, ali da nema promene. Ovo nije ništa čudno niti razlog za brigu, pogotovo ako je tvoj paket na carini. U ovom slučaju, najbolje je da sačekaš nekoliko dana i ponovo proveriš. Ukoliko i dalje nema informacija, pitaj Temu korisničku podršku za pomoć.

Ne zaboravi na popuste!

I za kraj, ne zaboravi iskoristiti naš Temu kupon da dobiješ 30% popusta na prvu kupovinu. Napravi novi nalog i ukucaj kupon tai55840 unutar 1 sata od izrade naloga da ostvariš popust. Ako čitaš ovaj tekst, onda se pitaš šta uraditi sada kada si već napravio/la svoj nalog i prvu kupovinu. Ne brini - postoji i trik kako opet iskoristiti popust, a o tome možeš pročitati u tekstu o višestrukom korišćenju Temu kodova za popust.

Milica Radovanović - Mega Kuponi

Strastveni ljubitelj mode i šopinga. Slobodno vreme najradije provodi u potrazi za najnovijim modnim trendovima, a njene omiljene prodavnice su Sinsay, Mohito i, u poslednje vreme, Temu. Uživa u tome da kombinuje različite stilove i stvara jedinstvene autfite koji odražavaju njenu ličnost i kreativnost.