Kako platiti na Temu putem PayPal-a?

Temu brzo postaje najpopularnija platforma za kupovinu jeftinih stvari iz Kine, ali mnogo ljudi pita se kako najsigurnije plaćati i da li je moguće izbeći plaćanje karticom na Temu sajtu? PayPal servis je jedan od najpouzdanijih načina za upravo to - napraviš PayPal nalog i nikada više ne moraš ukucavati podatke tvoje kartice na sajtovima za onlajn kupovinu! U ovom tekstu ćemo te provesti kroz korake kako da napraviš PayPal nalog i bezbedno platiš svoje Temu proizvode.

Kreiranje i povezivanje PayPal naloga

Pre nego što započneš proces plaćanja, potrebno je da imaš PayPal nalog. Ako već nemaš nalog, evo kako da ga kreiraš:

  1. Poseti PayPal sajt i klikni na dugme "Sign Up".
  2. Izaberi tip naloga “Personal” i klikni na "Next".
  3. Unesi svoje lične podatke, email adresu, broj telefona, ime i lozinku.
  4. Poveži svoju bankovnu karticu ili bankovni račun sa PayPal-om kako bi mogao da vršiš transakcije. Ovako osiguravaš da svaki put kada plaćaš nešto online ili kupuješ iz online prodavnica, ne deliš sa svakom prodavnicom podatke tvoje kartice, već je dovoljno jednom podeliti podatke kartice ili računa sa PayPal-om.
  5. Verifikuj svoj nalog putem emaila ili SMS-a koji će ti PayPal poslati.

Kada imaš aktivan PayPal nalog, spreman si za plaćanje. Da bi plaćanje bilo uspešno, pobrini se da tvoja kartica ili račun koje si dao PayPal-u imaju dovoljno novca za kupovine koje planiraš i da su dopuštena online plaćanja.

Foto: pexels.com

Pronalaženje i odabir proizvoda na Temu

Prvi korak u kupovini na Temu je pronalaženje proizvoda koji ti je potreban. Ako još uvek nemaš Temu nalog, napravi jedan preko naše veze i ukucaj kupon tai55840 da dobiješ 30% popusta na prvu kupovinu. Kada pronađeš proizvode koje želiš kupiti, dodaj ih u korpu i pređi na opcije plaćanja.

Izbor PayPal-a kao načina plaćanja

Na stranici za plaćanje, obično ćeš imati nekoliko opcija za plaćanje, uključujući kreditne kartice, PayPal i druge metode:

  1. Izaberi PayPal kao željeni način plaćanja.
  2. Klikni na dugme koje te vodi do PayPal stranice za prijavu.

Prijava na PayPal i potvrda plaćanja

Sledeći koraci uključuju prijavu na tvoj PayPal nalog i potvrdu transakcije:

  1. Nakon što si kliknuo na PayPal opciju, bićeš preusmeren na PayPal stranicu za prijavu.
  2. Unesi svoju email adresu i lozinku povezanu sa tvojim PayPal nalogom.
  3. Pregledaj detalje transakcije, uključujući cenu teme, i ako je sve u redu, klikni na "Pay Now" ili "Continue" kako bi potvrdio plaćanje.

Završetak transakcije

Kada je transakcija potvrđena, bićeš vraćen na Temu sajt gde ćeš dobiti potvrdu o uspešnoj uplati. Temu će ti takođe poslati dodatan imejl sa detalji tvoje porudžbine, a unutar tvog naloga u Temu aplikaciji možeš da pratiš isporuku po danu. Za više detalja o ovom delu, pročitaj naš tekst o Temu isporuci. Takođe smo u drugom tekstu opisali sve vezano za mogućnost carinjenja Temu paketa i o tome da li je potrebno plaćati PDV na tvoje pošiljke.

Praćenje uplate i rešavanje problema

Nakon završetka transakcije, PayPal će ti takođe poslati imejl sa potvrdom uplate. Ako imaš bilo kakvih problema sa kupovinom ili uplatom, PayPal nudi opciju otvaranja spora (Dispute) direktno kroz njihov sistem, što ti omogućava da rešiš problem sa prodavcem. Ako ikada budeš smatrao da si prevaren online pri plaćanju nekog proizvoda putem PayPal-a, imaćeš pravo kontaktirati PayPal i najčešće dobiti natrag svoj novac ako se radi o prevari.

Plaćanje putem PayPal-a je jedan od najsigurnijih načina za obavljanje online transakcija, a uz gore navedene korake, moći ćeš lako i brzo da kupiš online sa stotina domaćih i svetskih prodavnica.

*Informacije navedene u ovom tekstu služe samo za opšte informativne svrhe. Nisu namenjene kao zvanični saveti ili zamena za profesionalne preporuke. Pre donošenja bilo kakvih odluka na osnovu ovih informacija, konsultujte se sa relevantnim stručnjacima ili nadležnim organima.

Milica Radovanović - Mega Kuponi

Strastveni ljubitelj mode i šopinga. Slobodno vreme najradije provodi u potrazi za najnovijim modnim trendovima, a njene omiljene prodavnice su Sinsay, Mohito i, u poslednje vreme, Temu. Uživa u tome da kombinuje različite stilove i stvara jedinstvene autfite koji odražavaju njenu ličnost i kreativnost.